Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 250 g
różyczki brokuła 250 g
brukselka 250 g
tymianek 1 łyżeczka
oliwa 1-2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
ryż brązowy 200 g
oregano 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Ryż brązowy ugotować według przepisu na opakowaniu w osolone wodzie.
Krok 1 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto
2
W między czasie przygotować i umyć warzywa. Marchewkę obrać ,brukselkę poobcinać z głębia ,brokuł podzielić na różyczki. Ugotować na parze bez soli lub każde warzywo osobno w wodzie z dodatkiem odrobiny soli.
Krok 2 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto
3
Ryż brązowy wyjąć na talerz.
Krok 3 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto
4
Dodać ugotowane warzywa ,przyprawić ziołami i oliwą .Podawać na ciepło.
Krok 4 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.11.2015 07:57
pyszne danie do zjedzenia
Łukasz15 13.11.2015 21:17
Dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak