Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    250 g
  • różyczki brokuła

    250 g
  • brukselka

    250 g
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1-2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

    1/2 łyżeczki
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • ryż brązowy

    200 g
  • oregano

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto
Przygotować wszystkie składniki. Ryż brązowy ugotować według przepisu na opakowaniu w osolone wodzie.
Krok 2 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto
W między czasie przygotować i umyć warzywa. Marchewkę obrać ,brukselkę poobcinać z głębia ,brokuł podzielić na różyczki. Ugotować na parze bez soli lub każde warzywo osobno w wodzie z dodatkiem odrobiny soli.
Krok 3 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto
Ryż brązowy wyjąć na talerz.
Krok 4 - Ryż brązowy z warzywami -brukselką ,marchewką i brokułem foto
Dodać ugotowane warzywa ,przyprawić ziołami i oliwą .Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 14.11.2015 07:57
pyszne danie do zjedzenia
Łukasz15 13.11.2015 21:17
Dla mnie super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat