Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryz brązowy z fasola porem i solą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 1 szt
ryż brązowy 1/2 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
por 1/2 szt
fasola biała 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
koperek
natka pietruszki
mozzarella 1 plasterek
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz brązowy z fasola porem i solą

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Sole smarujemy oliwa i pruszymy przyprawa do ryb ,grillujemy na patelni -bez tłuszczu . Gdy ryba jest gotowa tniemy ja na kawałki .Na patelni na 1 łyżeczce oliwy podsmażamy pokrojony por dodajemy odcedzoną fasole i ryz .Mieszamy doprawiamy solą morska i pieprzem .Pod koniec dodajemy kawałki ryby i pokrojone w kosteczkę plasterek mozzarelli .Mieszamy lekko i podajemy .Na talerzu ozdabiamy koperkiem i natka pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 07.11.2012 09:58
Bardzo apetyczny przepis,a do tego zdrowy.
Monika-twin 31.10.2012 10:04
ciekawy przepis na rybke
marinia 29.09.2012 17:35
fajnie wygląda :)
jolita 18.03.2012 06:50
zrobiłam bardzo dobre
jolita 18.03.2012 06:50
zrobiłam bardzo dobre
jolita 18.03.2012 06:50
zrobiłam bardzo dobre
jolita 17.03.2012 15:44
fajne
owocówka 17.03.2012 07:34
dobre
iwa643 17.03.2012 06:59
dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak