Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż brązowy na ciepło z tuńczykiem i brokułami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
brokuł 1 szt
oliwa
pieprz
sól
por 1 szt
przyprawa w płynie
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż brązowy na ciepło z tuńczykiem i brokułami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy ,studzimy . Na patelni na oliwie 1 łyżeczka lub na masełku podsmażamy pokrojonego pora .Brokuł gotujemy na parze ,kroimy dość drobno . Takiego pora dodajemy na patelnie mieszamy z porem .Dodajemy ryż .doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą w płynie .Na koniec dodajemy odsączonego z wody tuńczyka -mieszamy Podajemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 30.03.2012 19:21
pysznie
motyl 23.03.2012 21:29
smaczne
aginaa 23.03.2012 17:45
wyglada wspaniale
agunesu 23.03.2012 10:37
proste i fajne:) zawiera wszystko co lubię
anja3107 23.03.2012 08:34
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak