Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze z patelni w śmietanie.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 50 dag
masło 2 łyżki
śmietana 12% pół szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze z patelni w śmietanie.

1. Grzyby dokładnie oczyszczamy, następnie płuczemy i osuszamy z wody. Osuszone grzyby kroimy w paseczki.
2. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane grzyby ( grzyby puszczą nam trochę soku ) , dusimy grzyby do miękkości, jeżeli będzie potrzeba, to można dolać trochę gorącej wody i dusić dalej.
3. Gdy grzyby będą miękkie odparować nadmiar wody i przesmażyć grzyby, następnie wlać śmietanę i chwilę dusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać gorące,najlepiej ze świeżym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 07.05.2017 08:59
Dokładnie tak.
bestia1155
bestia1155 28.10.2015 22:20
rydze smaczne są
Babeczka35 09.10.2015 15:41
Dziękuję:)
gusia1000 08.10.2015 23:36
Pyszne, sezonowe jedzenie.
Babeczka35 08.10.2015 12:37
Dziękuję i zapraszam:)
Hrabina w kuchni 08.10.2015 11:49
Uwielbiam rydze, więc podkładam talerz:)
berys18 08.10.2015 08:59
pyszne grzybki
Katarzyna/kate1980 07.10.2015 22:21
wszystko dałabym aby je spróbować :)
misia53 07.10.2015 21:39
uwielbiam grzyby ale rydzów nie jadłam , są chyba pod ochrona
mirosława4 07.10.2015 19:09
wykwintne to danie
Czarnula666 07.10.2015 18:49
Pyszności!! Uwielbiam rydze ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak