Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w pomidorach

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 20 szt.
cebula 3 szt.
ziele angielskie 6 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
cukier 4 łyżki
cytryna 1/2 szt.
olej 1/2 szkl.
mąka 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
przecier pomidorowy 200 g
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w pomidorach

Oczyścić, umyć i osuszyć rydze, doprawić je solą i pieprzem, a następnie, obtoczyć w mące wymieszanej z bułką tartą. Rydze smażyć w oleju na złoty kolor, a następnie ułożyć w szklanej misce. Na tym samym tłuszczu co smażyliśmy rydze zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać ziele angielskie i liść laurowy, wlać szklankę wody zagotować, wsypać 4 łyżki cukru, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać cały słoiczek przecieru pomidorowego, zagotować. Po zagotowaniu wycisnąć sok z cytryny. Gorącym sosem zalać rydze, ostudzić i wstawić do schłodzenia do lodówki. Następnego dnia przełożyć rydze z sosem do słoików, pasteryzować w piekarniku 30 minut w 100 stopniach C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.12.2016 08:48
Uwielbiam Rydze :)
Patrycja33 15.09.2016 23:53
pyszne uwielbiam grzybki :-)
Czarnula666 18.11.2014 15:59
Ciekawy przepis
Seba 16.11.2014 22:09
pyszne grzybki
Kejti 07.10.2014 09:09
Smakowałaby mi taka przekąska :-)
sylwia_mc1 29.09.2014 07:47
Świetny przepis :)
Kolorowa 28.09.2014 22:18
Z pewnością są pyszne !
gosia1988 28.09.2014 20:28
na pewno smaczne
Konczi 28.09.2014 20:03
Wow ! Wyglądają rewelacyjnie !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak