Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 szklanka
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
sól 2 łyżki
cebula 25 dkg
oliwa 1/4 szklanki
rydze 3 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w pomidorach

Rydze gotujemy przez 5 minut w wodzie z sokiem cytrynowym. Odcedzamy, pozostawiamy do przestygnięcia i kroimy w paski o szerokości ok. 4 mm. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na oliwie, dodajemy koncentrat, cukier, sól i ocet. Dokładnie mieszamy. Dodajemy rydze, dokładnie wszystko mieszamy. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy przez 5 minut od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 26.03.2011 12:30
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak