Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze smażone na maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Grzyby rydze 10 szt
masło klarowane 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze smażone na maśle

Najlepsze są młode rydze , ale większe także pasują . Rydze oczyszczamy ze ściółki i myjemy , kładziemy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar wody . Gdy nie mamy pewności do zdrowego grzyba możemy przekroić na pół. Rydze smażymy na rozgrzanym najlepiej klarowanym maśle , na średnim ogniu . Około 7-8 minut z każdej strony . Gdy rydze usmażymy przekładamy na talerz i prószymy solą . Podawać najlepiej same :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 29.11.2015 14:48
bardzo lubię rydze
bestia1155
bestia1155 28.10.2015 22:20
rydze smaczne są
pestka 23.03.2015 08:40
takie grzybki są pyszne
magical66 28.01.2015 21:59
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak