Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
ocet 10 % 1 szklanka
cebula 2 szt
ziele angielskie 5-6 ziaren
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 5-6 ziaren
cukier 3 ł.stołowe
czosnek 3 zabki
woda 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze marynowane

Rydze gotujemy ok 15 minut w lekko osolonej wodzie odcedzamy. Cebule pokroić w plastry ugotować na półtwardo odcedzić. Cebule i grzyby układamy w słoiku na przemian. pozostałe składniki wlewamy do garnka i gotujemy około 25 minut po czym powstałą zalewę wlewamy do słoiczków. Słoiki zakręcamy i gotujemy ok 10 minut. Po zagotowaniu czekamy do ostygnięcia. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.10.2012 18:27
pycha
adam1f 28.02.2011 00:38
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak