Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze kiszone w solance

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze
woda ciepła 1 litr
sól gruboziarnista pełna łyżka
kwas z kapusty 2-3 łyżki
miód płynny 1 łyżeczka
seler naciowy młode listki
ząbki czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze kiszone w solance

Rydze oczyścić, umyć pod bierzącą wodą i pozostawić na sicie do odsączenia.
Ciepłą wodę połaczyć z miodem i solą. Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać w solance.
Grzyby przełożyć do słoików, do każdego dodać po łyżce kwasu z kiszonej kapusty i zalać do pełna solanką w temp. max 40*C. Słoiki zamknąć i ustawić na tacy wyścielonej ręcznikami papierowymi. Odstawić w temp. pokojowej do fermentacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 03.10.2017 15:26
Pięknie sie prezentują
jagoda5913 03.10.2017 13:48
ciekawy pomysł
jejkuchnia 03.10.2017 13:36
Chętnie bym spróbowała, bo nie jadłam takich. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak