Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze duszone na maśle

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 8 szt
masło klarowane 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz, ostra papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze duszone na maśle

Rydze oczyścić, przyciąć nóżki, opłukać i osuszyć rydze. Kapelusze zostawić w całości. Na rozgrzane masło wrzucić grzyby blaszkami do góry aby odparował z nich nadmiar wody, smażyć na dość silnym ogniu, obrócić i posypać plasterkami czosnku. Smażyć, aż grzyby zmiękną. Zmniejszyć ogień, obsypać cytrynowym tymiankiem, przykryć pokrywką i dusimy ok. 6 minut, w połowie czasu duszenia obrócić rydze. Doprawić solą morską. Ja podawałam z plastrem schabu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 29.09.2012 12:38
Dzisiaj następna porcja przyjechała z lasu:)
Koper 28.09.2012 22:53
Moje ulubione grzyby :)
halina17 28.09.2012 15:43
Smaczne rydze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak