Ryby w ziołach i przyprawach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • zioła

  • Majeranek suszony Prymat

  • kminek Prymat

  • przyprawy

  • przyprawa do potraw

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • chili Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zioła i przyprawy mieszamy w dowolnych ilościach, ale z przyprawami pikantnymi obchodzimy się raczej ostrożnie, aby nie przesadzić. W tej mieszance panierujemy, czyli obtaczamy filety dokładnie, aby całe były pokryte ziołami. Zawijamy je szczelnie w aluminiową folię i wkładamy do grilla lub piekarnika. Pieczemy 20-40 minut,, w zależności od tego jak grube były filety.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 26.08.2013 11:49
doskonale przyprawiona rybka:-)
Bernadeta1 02.11.2012 09:56
bardzo lubię rybki,smaczna
Dorian 30.09.2012 22:04
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat