Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby smażone w zalewie octowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 2 kg
woda 7 szkl.
cukier 5 łyżek
sól 3 łyżki
ziele angielskie
pieprz w ziarnkach
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby smażone w zalewie octowej

Ryby przyprawić, przekroić na pół obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć na złoty kolor. Zostawić do ostygnięcia.
W tym czasie obrać i pokroić w plastry cebulę.
Do garnka wlać wodę z octem, dodać sól, cukier oraz przyprawy. Gdy całość zacznie się gotować dodać cebulę, gotować chwilę i zalać przestygnięte ryby. Zostawić aby przeszły i gotowe:)

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adamekpa 02.10.2012 18:19
pycha:)
adamekpa 02.10.2012 18:19
pycha:)
Mati3 02.10.2012 17:10
lubię tak przygotowaną rybę:)
fijolek91 02.10.2012 17:00
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak