Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Ryby smażone w zalewie octowej

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj
2 kg
woda
7 szkl.
cukier
5 łyżek
sól
3 łyżki
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
pieprz w ziarnkach
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
cebula
6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby smażone w zalewie octowej

Ryby przyprawić, przekroić na pół obtoczyć w jajku i bułce i usmażyć na złoty kolor. Zostawić do ostygnięcia.
W tym czasie obrać i pokroić w plastry cebulę.
Do garnka wlać wodę z octem, dodać sól, cukier oraz przyprawy. Gdy całość zacznie się gotować dodać cebulę, gotować chwilę i zalać przestygnięte ryby. Zostawić aby przeszły i gotowe:)

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adamekpa 02.10.2012 18:19
pycha:)
adamekpa 02.10.2012 18:19
pycha:)
Mati3 02.10.2012 17:10
lubię tak przygotowaną rybę:)
fijolek91 02.10.2012 17:00
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak