ryby po japońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    5 szt
  • papryka konserwowa

    1 szt
  • grzyby marynowane

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    5 szt
  • cebula

    2 szt
  • Panierka:

  • woda

    1/2 szklanki
  • mąka

    3/4 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • sos

  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • woda

    1 szklanka
  • olej

    1/4 szklanki
  • ocet 10 %

    5 łyżek
  • cukier

    1/2 szklanki
  • ponadto :

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • ketchup

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ryby po japońsku foto
Filety posolić i popieprzyć. Paprykę, ogórki,grzyby pokroić w kostkę i odsączyć na sicie. Cebulę również pokroić w kostkę.
Krok 2 - ryby po japońsku foto
Roztrzepać jajko z wodą dodać mąkę i dobrze wymieszać, odstawić na 20 min. Po tym czasie maczać pokrojone kawałki fileta i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 3 - ryby po japońsku foto
przecier wymieszać z ketchupem, dodać wodę, ocet,oliwę, cukier, zagotować.
Krok 4 - ryby po japońsku foto
W głębszym pojemniku układać warstwę ryb, warzyw,polewamy gorącym sosem.
Krok 5 - ryby po japońsku foto
I tak do skończenia się składników. Na końcu są warzywa polane sosem. Odstawiamy na minimum 2 dni w zimne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 05.01.2014 14:20
bardzo lubię taką rybkę:)
monia502 30.08.2013 21:13
pyszna rybka
jeta72 27.05.2013 11:55
bardzo lubię :-)
Marta17 14.03.2013 14:27
świetny przepis
traktorek 19.12.2012 21:59
smaczniutkie
teresa18 06.12.2012 19:41
swietna
sylwia / sytofala 04.12.2012 19:24
prze pyszna :)
pajbek 04.12.2012 18:08
pycha, smakuje mi
medi 04.12.2012 17:36
wspaniała,lubię takie dania:)
tomek18 04.12.2012 16:03
musze wykorzystać ten przepis na święta:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat