Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryby po japońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 5 szt
papryka konserwowa 1 szt
grzyby marynowane 1 szt
ogórki konserwowe 5 szt
cebula 2 szt
Panierka:
woda 1/2 szklanki
mąka 3/4 szklanki
jajko 1 szt
sos
przecier pomidorowy 2 łyżki
woda 1 szklanka
olej 1/4 szklanki
ocet 10 % 5 łyżek
cukier 1/2 szklanki
ponadto :
sól
pieprz
olej do smażenia
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryby po japońsku

Kroki postępowania

1
Filety posolić i popieprzyć. Paprykę, ogórki,grzyby pokroić w kostkę i odsączyć na sicie. Cebulę również pokroić w kostkę.
Krok 1 - ryby po japońsku foto
2
Roztrzepać jajko z wodą dodać mąkę i dobrze wymieszać, odstawić na 20 min. Po tym czasie maczać pokrojone kawałki fileta i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 2 - ryby po japońsku foto
3
przecier wymieszać z ketchupem, dodać wodę, ocet,oliwę, cukier, zagotować.
Krok 3 - ryby po japońsku foto
4
W głębszym pojemniku układać warstwę ryb, warzyw,polewamy gorącym sosem.
Krok 4 - ryby po japońsku foto
5
I tak do skończenia się składników. Na końcu są warzywa polane sosem. Odstawiamy na minimum 2 dni w zimne miejsce.
Krok 5 - ryby po japońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 05.01.2014 14:20
bardzo lubię taką rybkę:)
monia502 30.08.2013 21:13
pyszna rybka
jeta72 27.05.2013 11:55
bardzo lubię :-)
Marta17 14.03.2013 14:27
świetny przepis
traktorek 19.12.2012 21:59
smaczniutkie
teresa18 06.12.2012 19:41
swietna
sylwia / sytofala 04.12.2012 19:24
prze pyszna :)
pajbek 04.12.2012 18:08
pycha, smakuje mi
medi 04.12.2012 17:36
wspaniała,lubię takie dania:)
tomek18 04.12.2012 16:03
musze wykorzystać ten przepis na święta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak