Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z miruny 1 kg
marchew
pietruszka
por
seler
woda 1500 ml
cukier 3 łyżki
sól 1.5 łyżki
olej 0.5 szkl
ocet 4 łyżki
jajko 2
mąka
przecier pomidorowy
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby po grecku

Rybe pokroić na mniejsze kawałki i lekko posolić. Panierować ryby w mące, jajku. Upiec na patelni. Ryby upieczone, ostudzić. Warzywa zetrzeć na tarcę. Ugotować zalewę: 1,5l wody, 3łyżki cukru, 1,5 łyżki soli, 4 łyżki octu zagotować razem. Zdjąć z kuchenki i ostudzić. Na końcu dodać przecier pomidorowy. Po zdjęciu z kuchenki połączyć z zagotowaną zalewą. Ryby układać warstwami z warzywami i zalewając zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.01.2016 21:10
pycha rybka,bardzo lubie po gracku
jagoda5913 02.01.2016 12:54
dobra propozycja
Łukasz15 01.01.2016 22:02
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak