Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
woda 1,5 l
cukier 3 łyżki
sól 1,5 łyżki
ocet 4 łyżki
olej 1/2 szkl
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
przecier pomidorowy 200 g
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby po grecku

Mintaja pokroić na mniejsze kawałki i lekko posolić. Panierować ryby w mące, jajku i bułce. Upiec na patelni lub we frytkownicy. Ryby upieczone, ostudzić.
Ugotować zalewę: 1,5l wody, 3łyżki cukru, 1,5 łyżki soli, 4 łyżki octu zagotować razem. Zdjąć z kuchenki i ostudzić. 1/2 szklanki oleju wlać na patelnię i rozgrzać, następnie dodać do oleju pokrojona w kostkę cebulę i podsmażyć. N końcu dodać przecier pomidorowy. Po zdjęciu z kuchenki połączyć z zagotowaną zalewą. Ryby układać warstwami i zalewając zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.02.2014 06:57
dawno nie robiłam
berys18 12.04.2013 07:48
pyszna ryba
kate.500 11.04.2013 18:49
pyszna rybka
AURELKA 24.03.2013 11:17
moje ulubione rybki
ankaryba 17.03.2013 00:16
uwielbiam :-)
pestka 21.02.2013 12:17
ja dodaję duzo warzyw , ale i taki sposób jest ciekawy
Justyna/Dzastus 01.02.2013 12:20
dobry pomysl jak ktos nie ma czasu na taka z tartymi warzywami.
Justyna Jussstiii 29.01.2013 17:29
super
Ada-Gaba 25.01.2013 08:15
znakomite danie
Bernadeta1 24.01.2013 00:07
bardzo lubię
Renata22 21.01.2013 18:13
bardzo lubię taka rybkę;)
Ela15 14.01.2013 14:42
brakuje marchewki ale nie szkodzi:)
treonina 13.01.2013 15:03
ja lubię jak jest jeszcze marchewka :-)
ONY_za_kare 11.01.2013 11:48
pychotka
Jodaj 09.01.2013 21:23
pyszna rybka i zalewa bomba :)
RenataZ-et 09.01.2013 20:01
ja robię troszkę inaczej, ale ciekawy pomysł z tą zalewą
jolanta19 09.01.2013 15:20
powinny być jeszcze warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak