Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybny twister

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1
kapusta pekińska 1
pomidor 1
cebula 1
ogórek 0,5
tortilla 6
sos czosnkowy
ketchup
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Rybny twister

Kroki postępowania

1
Chyba każdy lubi od czasu do czasu zjeść jakiś fast food, ale każdy z nas ma też świadomość że takie jedzenie jest bardzo nie zdrowe i wysokokaloryczne, w dodatku jakość takich posiłków jest bardzo niska, a porcje niewielkie w porównaniu do ceny. Dziś zaprezentuję jak zrobić w domu tzw. twister z rybą od podstaw.

Tortille przygotowujemy zgodnie z tym przepisem http://www.doradcasmaku.pl/przepis/270583/tortilla-jeczmienno-kukurydziana.html
Krok 1 - Rybny twister foto
2
Filet rozmrażam, odciskamy nadmiar wody i kroimy na mniejsze kawałki. Rybę doprawiamy solą oraz pieprzem. Jajko należy rozbełtać i kolejno, każdy z kawałków ryby panierujemy w jajku i bułce tartej. Kapustę pekińską drobno siekamy, sparzonego ogórka kroimy w półplasterki, pomidora w mniejsze cząstki, a cebulę w piórka. Gorące placki (odgrzewamy w mikrofali) polewamy ketchupem, na to układamy kapustę pekińską, nieco pomidora, ogórka i cebuli.
Krok 2 - Rybny twister foto
3
Filety smażymy na rumiano na oleju, zaraz po wyjęciu układamy na warzywach (ryba musi być gorąca) i całość polewamy sosem czosnkowym (po 2 łyżki śmietany i majonezu, 6 ząbków przeciśniętego czosnku, sól i pieprz).
Krok 3 - Rybny twister foto
4
Tortille składamy i zawijamy koniec folią aluminiową.
Krok 4 - Rybny twister foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 23.03.2013 18:24
Twister prezentuje się bardzo smakowicie.
agnieszka214 28.02.2013 10:25
musze zrobic dla domowników skoro tak łądnie wyglada
Gracer 14.02.2013 19:37
Super
Poison1988 14.02.2013 15:27
wygląda bardzo apetycznie :)
kasienka23 14.02.2013 09:14
super!
Mysiunia 14.02.2013 08:29
jozefinkaz - z kurczakiem też robiłam :) We wtorek robiłam na kolację klasycznego twistera z piersią z kurczaka, ale tak wszystkim smakował, że każdy chciał jeszcze raz, akurat był post więc zrobiłam rybną wersję :) I powiem szczerze, że mimo obaw wersja z rybą była dla mnie zdecydowanie smaczniejsza :) dziś postaram się zamieścić przepis na twistera z drobiem :)
miroslawa 14.02.2013 05:23
super pomysł z rybką
dwa pokoje z kuchnią 13.02.2013 23:24
WYGLADA SUPER, CHOC WYMIENILABYM RYBE NA KURCZAKA, BO JA TAKA KURCZAKOWA JESTM :)CHYBA ZROBIE SOBIE JUTRO TAKIE NA OBIADEK :)
Monika58 13.02.2013 23:03
smakowity twister, ze smakiem się skuszę na odrobinę ;)
Sroczka 13.02.2013 22:53
Smakowicie wygląda. Z chęcią bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak