Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybny gulasz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 600 g (czarny)
cytryna 1 szt
por (biała część) 1 szt
papryka czerwona 1 szt
brokuł 1 mały
masło 3 łyżki
koperek 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rybny gulasz

Filet opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na kawałki. Włożyłem do miski, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Odstawiłem na 20 minut.
Por oczyściłem, opłukałem pod bieżącą wodą, osuszyłem, pokroiłem w krążki. Umytą paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroiłem na kawałki.
Brokuł oczyściłem, podzieliłem na różyczki. W dużym rondlu o grubym dnie rozgrzałem masło. Wrzuciłem por i paprykę, przesmażyłem.
Do przesmażonych warzyw dodałem różyczki brokułu. Całość zalałem 3 szklankami wody. Dusiłem z dodatkiem soli 10 minut. Po tym czasie dodałem filety rybne. Dusiłem gulasz na małym ogniu pod przykryciem kolejne 10 minut.
Świeży koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Kilka łyżek wywaru połączyłem z kremówką, wlałem do rondla z gulaszem. Dusiłem jeszcze chwilę, zdjąłem z ognia. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Posypałem posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 15.02.2016 12:54
jakie fajny gulasz
agaK. 15.02.2016 10:02
Solidna porcja smacznego zdrowia:)
dom-agi 15.02.2016 09:25
Bardzo apetyczny!
Krzysztof15 15.02.2016 09:03
super przepis
Małgorzata92 15.02.2016 08:55
Zaskakujący :)
olkaaa 15.02.2016 07:22
brzmi ciekawie
gosia1988 15.02.2016 07:02
smaczne danie
Łukasz15 14.02.2016 23:39
Ciekawy przepis
2milutka 14.02.2016 23:15
Smaczne danie ;)
Konczi 14.02.2016 23:12
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak