Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybny barszczyk

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dzwonko amura 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por kawałek
seler kawałek
burak 1 szt
czosnek 1 ząbek
ziemniak 1 szt
cukier 1 łyżeczka
sól pieprz ziarnisty
sok z cytryny
Kuleczki rybne
mięso ryby
kasza manna 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
sól, pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rybny barszczyk

Warzywa obieram i myję. Do 1,5 litra wody wkładam oczyszczoną i umytą rybę, warzywa, czosnek i przyprawy.Gotuję ok.30 minut, po czym dodaję pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotuję dalsze 15 minut.Wyjmuję jarzyny i rybę (rybę wykorzystam do kuleczek rybnych, jarzyny nie będą już potrzebne). Wkładam starkowanego na jarzynowej tarce buraka. Po 15 minutach zakwaszam
sokiem z cytryny, doprawiam pieprzem mielonym i cukrem.
Kuleczki rybne:
Wyjętą z zupy rybę oczyszczam z ości i miksuję. Dodaję 1 łyżkę kaszy manny, żółtko i przyprawy i dokładnie mieszam. Formuję małe kuleczki, które wrzucam na wrzącą osoloną lekko wodę i gotuję do wypłynięcia.Wkładam do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:01
Takiej wersji barszczu nie jadłam.
mirosława4 30.04.2014 20:03
prezentuje się smakowicie :)
mirosława4 30.04.2014 20:03
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak