Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybno - kalafiorowa zapiekanka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 300 g
kalafior 1 szt
ziemniaki 500 g
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
ser żółty 150 g
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rybno - kalafiorowa zapiekanka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki umyć i u parować na pół twardo w mundurkach. Ostygnięte obrać z łupek i pokroić na plasterki .
Krok 1 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto
2
Kalafior ugotować na pół twardo .
Krok 2 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto
3
Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić na oliwie.
Krok 3 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto
4
Dodać kalafior i doprawić do smaku.
Krok 4 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto
5
Rybę pokroić na kostkę.
Krok 5 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto
6
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno warstwy ziemniaków, kalafiora i ryby
Krok 6 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto
7
Wierzch zapiekanki polać śmietana i posypać startym serem.
Krok 7 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto
8
Piec ok 25 minut w temp 180 stopni.
Krok 8 - Rybno - kalafiorowa zapiekanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak