Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne spagetti Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy 1 łyżka
sos rybny 1 łyżeczka
ocet ryżowy 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżeczka
olej roślinny 1 łyżka
olej do smażenia
makaron spagetti 1 paczka
cebula biała 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
puszka pomidorów pellatti 200 g
koncentrat pomidorowy 100 g
mąka lpszenna 3 łyżki
pieprz cayune,sól,Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
panga 2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 1 sztuka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 150 (tarty)
sos chili 1 (słodki)
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne spagetti Eli

Umytą rybę osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w sporą kostkę.Składniki marynaty (ocet ryżowy,sosy:sojowy,chilli,rybny.oleje:sezamowy,roślinny,czosnek)ubić trzepaczką,wlać do ryby,wymieszać i włożyć do lodówki na 3 godziny.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i przesmażyć na oleju.Pomidory odsączyć na sitku(zalewę zachować do sosu)i pokroić w kostkę.Do przesmażonej cebuli wlać około 1.5 litra wody,wlać zalewę z pomidorów i zagotować.Dodać koncentrat pomidorowy,przyprawy i chwilę pogotować.Makę rozprowadzić wodą,wlać do sosu,dodać pomidory pokrojone w kostkę i jeszcze chwilę pogotować.Rybę obsmażyć(partiami)na rozgrzanym oleju.
Na talerze wyłożyć makaron w kształcie wieńca.W środek nalać sos.Na sos wyłożyc rybę i posypać makaron potartym serem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 27.02.2012 21:39
jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
bercik1 12.12.2011 23:47
Wspaniałe.
oliwkowa
oliwkowa 28.10.2010 21:12
polecam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak