Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne mielone Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
jajko 1 sztuka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
panga 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne mielone Eli

Umytą,osuszoną rybę,cebulę i czosnek zmielić w maszynce do mięsa.Do zmielonej ryby dodać bułkę tartą,jajko,przyprawę do ryb,natkę,koperek,pieprz,sól i wymieszać.Z masy formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron.Smacznego!

Ja podałam mielone z ziemniakami i mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

26.07.2013 22:23
wszystko tylko nie panga hodowana w chinach na odchodach , docencie ryby krajowe w ten sposob pokazecie ze jestescie patriotami, jak by nie patrzyl ale to nasze!! I tak trzymajcie!!Wszystkie kraje Europy chronia swoj rynek i my tez musimy! A mamy najlepsze produkty w Europie wiem bo mieszkam w Europie chociarz nie w polsce! Kupujcie polskie produkty! Sa zdrowe swieze i nasze i nie mamy sie czego wstydzic! A wrecz odwrotnie mamy byc dumni ze takie dobre produkty wysylamy do Europy!!
FAFIK 21.02.2011 08:28
Też takie robię - pychota!
pawel007 22.09.2010 16:09
pysznie...
Izabela/bella81 22.09.2010 11:23
aż ślinka cieknie:)
Ewa111 19.09.2010 19:19
pyszne kotleciki rybne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak