Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybne kulki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzona makrela 250 g
ryż 100 g
ogórek kiszony średni
cebula biała średni
majonez 2 łyżki
pietruszka natka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rybne kulki z ryżem

Rybę obieramy z ości i skóry. Cebulę i natkę drobno siekamy i mieszamy z rybą. Formujemy kulki. Ryż gotujemy i studzimy. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę. Wszystko łączymy i dodajemy majonez. Przyprawiamy. Przekładamy na talerz, na wierzchu układamy kulki i posypujemy natkę. Do kulek można też dodać drobno pokrojoną pieczarkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak