Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
jajko 1 sztuka
bułka namoczona w mleku
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
olej do smażenia

Porada

Z przepisu wychodzi 8 sztuk.

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki.

1.Filety oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć (mrożone rozmrozić i dokładnie odcisnąć z wody ) . Następnie zmielić razem z odciśniętą bułką w maszynce.
2. Do zmielonej ryby wbić jajko i przyprawić do smaku solą ziołową ,pieprzem ziołowym i przyprawą do ryb,masę dokładnie wymieszać.Jeżeli masa jest zbyt rzadka możemy dodać do niej trochę bułki tartej.
3. Z przygotowanej masy formować niewielkie okrągłe kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
4. Przygotowane kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do miękkości i zrumienienia przez około 15 -20 minut.Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 04.04.2017 07:46
Polecam zrobić.
gusia1000 15.04.2015 22:33
Warto w piątek je zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak