Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z miruny 50 dag
marchewka 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
por (biała część) kawałek
natka pietruszki pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kasza manna 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Panierka

płatki kukurydziane
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrażamy, mielimy w maszynce do mięsa.Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej, cebulę, por i natkę pietruszki drobniutko siekamy, łączymy wszytko razem, dodajemy bułkę tartą oraz kaszę mannę wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 1 - Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych foto
2
Nabieramy masę i formujemy kotlety które lekko spłaszczamy, obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 2 - Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej smażymy z obu stron na złocisto. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Krok 3 - Rybne kotleciki z warzywami panierowane w płatkach kukurydzianych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.10.2015 13:15
Smaczne kotleciki ;)
Pani Domu 18.10.2015 11:16
apetyczne kotleciki
pestka 17.10.2015 14:24
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak