Rybne kotleciki z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 średni
  • jaja

    2
  • kasza manna

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • papryka

    3 (kolorowa)
  • Do dekoracji:

  • ketchup

  • ryba

    20 (mrożona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrażamy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Rozdrabniamy widelcem. Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Również rozdrabniamy widelcem. Papryki myjemy, kroimy w paseczki i dusimy w małym rondelku z odrobiną wody, aż zmiękną. Mieszamy wystudzonego kalafiora z rybą i papryką, wbijamy jajka dodajemy kaszę manną. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Można polać keczupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wedith1 03.01.2014 10:28
Uwielbiam kotleciki rybne z dodatkiem kalafiora, są pyszne!
2milutka 02.01.2014 19:29
robię podobnie i bardzo pycha!
Rycerz 02.01.2014 19:08
Ciekawy przepis
Małgorzata106 02.01.2014 18:05
na pewno są przepyszne
Katarzyna54 02.01.2014 17:06
fajny przepis, muszą być pyszne
Monika10 02.01.2014 17:02
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat