Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mrożony filet z dowolnej ryby 30 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 szt
otręby pszenne 1 łyżka
otręby owsiane 1 łyżka
otręby żytnie 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz
sól
olej do smażenia
jajko 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne kotleciki

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić, pokroić na małe kawałki.
Krok 1 - Rybne kotleciki foto
2
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości rozgrzanego oleju.
Czosnek obrać, posiekać i dodać do cebuli.
Krok 2 - Rybne kotleciki foto
3
W maszynce do mięsa zmielić rybę i cebulę.
Krok 3 - Rybne kotleciki foto
4
Do masy rybnej dodać jajko, wszystkie rodzaje otrąb, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę do ryb, pieprz, sól i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Rybne kotleciki foto
5
Z gotowej masy rybnej formować małe kotleciki i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Rybne kotleciki foto
6
Gotowe kotleciki rybne podawać z brązowym ryżem i z ulubioną surówką.
Smacznego!
Krok 6 - Rybne kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 09.12.2013 14:06
fajny pomysł
teresa18 07.12.2013 20:19
świetne smaki
gusia1000 01.12.2013 16:21
Lubię i robię.
Danka 18.09.2013 18:21
pysznie się zapowiada
JOANNA16 16.03.2013 09:01
muszę spróbować takich kotlecików
gosia56 15.03.2013 20:31
napewno pyszne
Pusia 15.03.2013 20:11
bardzo apetyczne
Wacław 15.03.2013 20:06
pyszny taki obiadek !
Sylwia26 15.03.2013 18:10
fajne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak