Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne klopsiki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 0,5 kg
jajko 1 sztuka
cebula 2 sztuka
kajzerka 1 sztuka
mleko 0,5 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne klopsiki

Kroki postępowania

1
Fileta z dorsza mielimy przez maszynkę razem z cebulą i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Rybne klopsiki foto
2
Dodajemy jajko, przyprawę uniwersalną oraz namoczoną wcześniej w mleku kajzerkę. Wszystko dokładnie ugniatamy i mieszamy, dodając jeszcze sypkiej bułki tartej. Formujemy małe klopsiki, które obtaczamy w bułce.
Krok 2 - Rybne klopsiki foto
3
Uformowane klopsiki smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu, a po usmażeniu kładziemy na ręcznik papierowy i odsączamy z jego nadmiaru.
Krok 3 - Rybne klopsiki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak