Rybne kąski w naleśnikowym cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    2 sztuk
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • jajko

    1
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    0.5 łyżeczki
  • kurkuma

    0.5 łyzeczki
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rybne kąski w naleśnikowym cieście foto
Filety rozmrażamy, „odciskamy” z nadmiaru wody i kroimy na mniejsze kawałki. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko oraz mleko i miksujemy (jeśli ciasto jest zbyt lejące można dodać łyżkę mąki).
Krok 2 - Rybne kąski w naleśnikowym cieście foto
Do tak przygotowanego ciasta dodajemy wszystkie przyprawy i całość mieszamy łyżką.
Krok 3 - Rybne kąski w naleśnikowym cieście foto
Na patelni rozgrzewamy olej, gdy osiągnie optymalnie wysoką temperaturę możemy zacząć smażenie.
Krok 4 - Rybne kąski w naleśnikowym cieście foto
Każdy kawałek ryby z osobna moczymy dokładnie w cieście i szybko układamy na patelni – smażymy na rumiano po obu stronach
Krok 5 - Rybne kąski w naleśnikowym cieście foto
Kąski rybne podajemy jako przekąskę, z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 12.01.2014 20:52
rewelacyjne!!!!
pajbek 30.01.2013 18:34
Fajne kawałeczki rybki :-)
bgs1984 18.01.2013 18:04
mniam
marzenciak1985 18.01.2013 18:00
mniam
Katarzyna/kate1980 14.01.2013 21:53
superowe
Anna169Hosz 14.01.2013 17:40
Wygladają apetycznie.
Monika58 12.01.2013 19:43
przepyszna rybka :)
Magula 12.01.2013 16:22
pyszne te kąseczki. Musze spróbowac zrobic
mysza75 12.01.2013 16:04
Bardzo fajny pomysł, rybka będzie smakować nawet dzieciom :-)
-Natka- 12.01.2013 14:27
super pomysł na rybkę. Zamiast kolejny raz jeść panierowaną można ją usmażyć w cieście naleśnikowym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat