Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne filety w ciemnym piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 6 porcji
masło roślinne 5 dag
mąka 2 łyżki
cytryny 1 sztuka
sól
pieprz
Goździki całe Prymat 2 sztuki
piwo ciemne 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne filety w ciemnym piwie

Z mąki i masła przyrządzić zasmażkę i rozcięńczyć ją piwem. Dodając piwo należy zasmażkę mieszać by nie powstały grudki. Filety ułożyć w rondlu, polać sosem i zapiekać około 15 minut. Przed podaniem skropić rybę sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.11.2012 11:56
mmm pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak