Rybne czerwone curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    400 g
  • sos czerwone curry

    1 słoik
  • sos rybny

    1 łyż.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • olej

    1 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rybne czerwone curry foto
Cebulę obieram i siekam w piórka, podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Dodaję pokrojoną w niedużą kostkę paprykę i smażę kilka minut.
Krok 2 - Rybne czerwone curry foto
Następnie dodaję rybę pokrojoną w duże kawałki oraz sos czerwone curry ze słoika i łyżkę sosu rybnego. Gotuję całość na niewielkim ogniu ok 15-20 minut (aż ryba będzie ugotowana, a papryka trochę zmięknie).
Krok 3 - Rybne czerwone curry foto
Podaję ze smażonymi na patelni ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bartek8585 07.08.2012 22:09
wygląda znakomicie. Uwielbiam takie jedzonko
V_kuchareczka 22.07.2012 21:39
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat