Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne curry z bambusem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z tilapi 4 szt.
mleko kokosowe 1/2 puszki
sos sojowy łyżka
starta skórka z połowy cytryny
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
pędy bambusa w zalewie 70 gram
cukier brązowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pasta curry 2 czerwona
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne curry z bambusem

Na rozgrzaną patelnię wlewamy mleko kokosowe, dodajemy do niego pastę curry i curry w proszku. Gotujemy 2-3 min.
Filety przekrawamy na pół i wkładamy na patelnię, do sosu.
Następnie dodajemy sos sojowy, cukier, skórkę z cytryny i osączone pędy bambusa. Mieszamy, przykrywamy i dusimy ok. 10 min.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.03.2014 13:17
brzmi bardzo intrygująco :D skąd masz te pędy bambusa w zalewie :D?
norweska20 20.02.2014 09:13
smakowite połączenie..pycha
Iwona32 02.02.2014 19:48
ciekawy przepis
treonina 25.01.2014 17:36
oryginale danie :-)
Rafał10 22.01.2014 21:49
moje smaki :) Zjadłabym!
Megg 22.01.2014 17:17
wyśmienite danie!!!
SylwiaMagdaSabin 22.01.2014 17:06
Przepis trafia w mój gust.
sylwia_sl 22.01.2014 16:44
Fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak