Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

cukinia 1 szt.
marchew 2 szt.
ziemniaki małe 10 szt.
cebula 2 szt.
masło klarowane 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Ryba

filet z dorsza 300 g
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne curry

Rybę podzielić na porcję, oprószyć solą, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, panierować w mące i usmażyć na złoty kolor. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać czosnek i przyprawę curry. Po zeszkleniu dodać pokrojoną w kostkę cukinię i w plasterki marchewkę. Dodać ok. 0,5 l wody, posolić do smaku, na końcu dodać małe ziemniaczki, gotować do ich zmięknięcia. Pod koniec gotowania dodać wcześniej przygotowaną rybę. Podawać na gorąco z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak