Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1 sztuka
por 1 sztuka
marchew 2 średnie
seler naciowy 3 łodygi
pietruszka 1 sztuka
przecier pomidorowy 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
ziele angielskie 4 kulki
lubczyk 1 łyżka posiekanego świeżego
cebula 1 mała sztuka
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna zupa pomidorowa

Łososia wyfiletować tak by przy kręgosłupie zostało trochę mięsa gdyż do zupy będziemy potrzebowali tylko głowy, kręgosłupa.
Do garna wlać 3 litry wody, włożyć głowę i kręgosłup i gotować na małym ogniu przez około godzinę pod przykryciem. Następnie przecedzić cały wywar przez cienkie sitko. Wywar dalej gotować na małym ogniu dodając sól, liść laurowy i ziele angielskie. Po około 10 min dodać marchewkę pokrojoną w kostkę, por (zielone liście w całości a białą część pociętą w drobne piórka), pietruszkę pociętą w kostkę, cebulę w piórka, seler naciowy w cm kawałki. Gotować przez około 30 min.
W tym czasie obrać mięsko z kręgosłupa ryby i z policzków na głowie. Po 30 min doprawić papryką słodką, cayenne, pieprzem, cukrem, dodać przecier i lubczyk. Pogotować około 5 min i dodać mięsko z łososia. Zostawić jeszcze 10 min aby wszystko przeszło smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.06.2013 20:52
lubię takie zupy !!!
TEtalicha 03.05.2013 11:57
nigdy takiej nie proobowalam
Kuchareczka2 02.03.2013 16:47
chętnie bym zjadła
matesko 15.02.2013 09:15
lubię
reniatka 05.02.2013 11:34
oj zjadłabym takiej zupki
jozefinach 29.01.2013 12:37
Nigdy nie jadłam takiej zupki, bardzo ciekawy przepis.
Pomocnik 28.01.2013 16:12
pyszna
Klisza 28.01.2013 16:07
super
Gracer 28.01.2013 15:30
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak