Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna zapiekanka

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
sól
mąka
śmietana 30% 1/2 szkl
żołty starty ser 5 dag
Majeranek suszony Prymat
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna zapiekanka

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić na porcje, z jednej strony oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Grzyby oczyścić, przesmażyć z posiekaną w kosteczkę cebulą. Natłuścić żaroodporne naczynie, warstwami układać rybę, grzybki z cebulą i oprószyć przyprawami, przykryć kolejną warstwą ryb oraz grzybów.
Krok 1 - Rybna zapiekanka foto
2
Ponownie posypać ziołami, polać śmietanką i posypać serem.
Krok 2 - Rybna zapiekanka foto
3
Piec ok. 15 min w temp. 180st.
Krok 3 - Rybna zapiekanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.07.2013 23:52
Lubię takie dania, zdrowe i smaczne
RenataZ-et 02.11.2012 14:21
musi byc pyszna
Poison1988 24.10.2012 19:37
Smacznie, zdrowo i niezwykle kolorowo :) Super :)
Cukiereczek13 24.10.2012 16:23
nie robiłam jeszcze zapiekanki z rybą ;) świetny pomysł :)
Agnieszka_B 24.10.2012 15:36
Już po fotografii widać, że jest bardzo smaczna :)
ilovebake 24.10.2012 15:29
smaczna
justys759 24.10.2012 15:15
musi być pyszne
misia53 24.10.2012 15:08
coś na moje podniebienie.....
jozefinach 24.10.2012 14:30
Uwielbiam ryby.
jozefinach 24.10.2012 14:30
Uwielbiam ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak