Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna z pangi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 60 dag
pomidory w zalewie 2 puszki
cebula czerwona 2 szt
por 1 szt
olej 5 łyżek
sok z cytryny 5 łyżek
tabasco 10 kropli
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
wędzony boczek 10 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna z pangi

Boczek kroimy w cienkie paseczki i obsmażamy w rondelku na rozgrzanym oleju. Cebule obieramy i drobno siekamy, dodajemy do boczku i razem smażymy do czasu aż cebula się zeszkli. Dodajemy pomidory wraz z zalewą i mieszając zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy rondelek i dusimy jeszcze ok. 5 min. Filety pangi rozmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy w dość dużą kostkę i dodajemy do sosu pomidorowego z boczkiem i cebulką. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu.Pora oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki i dodajemy do potrawki 5 min przed końcem duszenia.Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i sosem tabasco. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 19.09.2012 18:50
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak