Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna rolada z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
ziemniaki młode 0,5 kg
brokuł 1 szt
pieczarki 0,5 kg
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna rolada z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy filet z dorsza, ziemniaki, pieczarki i brokuł.
Krok 1 - Rybna rolada z pieczarkami foto
2
Ziemniaki obieramy i gotujemy.
Krok 2 - Rybna rolada z pieczarkami foto
3
Pieczarki podgotowujemy chwilę w solance z czosnkiem niedźwiedzim.
Krok 3 - Rybna rolada z pieczarkami foto
4
Na folię aluminiową kładziemy filet.
Krok 4 - Rybna rolada z pieczarkami foto
5
Smarujemy masełkiem czosnkowym.
Krok 5 - Rybna rolada z pieczarkami foto
6
Dokładamy pieczarki.
Krok 6 - Rybna rolada z pieczarkami foto
7
Posypujemy koperkiem.
Krok 7 - Rybna rolada z pieczarkami foto
8
Zwijamy w roladkę. Pomocne bedą wykałaczki.
Krok 8 - Rybna rolada z pieczarkami foto
9
Zawijamy folie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C. Pieczemy 0,5 godz.
Krok 9 - Rybna rolada z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 22.07.2014 09:54
ciekawe połączenie
Krzysztof15 22.07.2014 07:14
super przepis
wwwiolka 21.07.2014 23:46
Bardzo fajny przepis.
Seba 21.07.2014 22:15
Zapowiada się super
Jusiaa 21.07.2014 22:12
Pyszny obiad, a rybki jeszcze takiej nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak