Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybka zwana pstrągiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg świeży 3 szt
masło 3 łyżki
cytryna 3 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rybka zwana pstrągiem

Kroki postępowania

1
Ryby wypatroszyć
Krok 1 - rybka zwana pstrągiem foto
2
W środku obsypać je vegeta lub przyprawą do ryb i włożyć łyżkę masła do każdej rybki z osobna
Krok 2 - rybka zwana pstrągiem foto
3
Z wierzchu obsypać rybki solą i pieprzem oraz na każdej położyć plasterek cytryny
Krok 3 - rybka zwana pstrągiem foto
4
Każdą rybę z osobna zawinąć w folię i włożyć do piekarnika. Piec 30 minut w 200 stopniach
Krok 4 - rybka zwana pstrągiem foto
5
Upieczoną rybkę rozwinąć z foli, skropić cytryną i jeść z chlebem
Krok 5 - rybka zwana pstrągiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.11.2012 19:35
apetyczne pstrągi !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak