Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka zapiekana po hiszpańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 kostki
pomidory w puszcze 300 ml
cebula 1/2 szt
sangria 50 ml
oliwki ok 6 szt
pomidory suszone Smak ok 5 szt
czosnek marynowany 5 ząbków
cytrynka 1 plaster
parmezan starty 2 łyżki
imbir 4 marynowany

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka zapiekana po hiszpańsku

Kroki postępowania

1
Do przepisu użyłam pokrojonych pomidorów z puszki w sosie własnym. Połowę sosu przelewamy do żaroodpornego naczynia. Układamy na nim oprószoną solą i pieprzem rybę. . Polewamy winem sangria( można ominąć).
Krok 1 - Rybka zapiekana po hiszpańsku foto
2
Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w piórka. Układamy na rybie. Następnie dodajemy odsączone z zalewy oliwki, pomidory suszone, imbir w plastrach oraz marynowany czosnek
Krok 2 - Rybka zapiekana po hiszpańsku foto
3
Na wierzch wylewamy pozostałe pomidory. Układamy plaster cytryny. Zapiekać 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie całość posypać tartym parmezanem i zapiekać kolejne 20 minut. Smacznego:)
Krok 3 - Rybka zapiekana po hiszpańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.05.2013 15:27
uwielbiam ryby w pomidorach, twoja musiała być pyszna, szkoda, że nie da się skosztować :)
cooleczka 02.05.2013 12:04
kusi mnie żeby spróbować :)
paulina2157 02.05.2013 10:49
nigdy takiej zapiekanej rybki nie jadłam ciekawa jestem samku
reniatka 02.05.2013 10:40
mniam smakowite jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak