Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
gałka muszkatołowa
ser żółty 150 g
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny
pieprz
sól
jajko 2 szt
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka z serem

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Ser żółty zetrzeć na tarce, o dużych otworach. Gałkę muszkatołową utrzeć na tarce. Wymieszać żółtka, musztardę, ser i śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, wymieszać z pianą z białek. Filety z pangi, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Pangę dobrze posmarować przygotowana panierką, posypać papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć ryby, polać resztą masy, piec aż z masy utworzy się chrupiąca skórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak