Rybka z serem

Rybka z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    1 kg
  • gałka muszkatołowa

  • ser żółty

    150 g
  • musztarda

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • pieprz

  • sól

  • jajko

    2 szt
  • olej

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Ser żółty zetrzeć na tarce, o dużych otworach. Gałkę muszkatołową utrzeć na tarce. Wymieszać żółtka, musztardę, ser i śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, wymieszać z pianą z białek. Filety z pangi, skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Pangę dobrze posmarować przygotowana panierką, posypać papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć ryby, polać resztą masy, piec aż z masy utworzy się chrupiąca skórka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat