Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka z marchewką po 10 miesiącu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 0,5 - 1 szt.
marchew 1 szt.
por 2 cm plasterek
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka z marchewką po 10 miesiącu

Rybę zapiekam w piekarniku. Wkładam ją do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Marchew gotuję z kawałeczkiem pora. Następnie rozdrabniam rybę, a marchew trę na dużych oczkach tarki. Por siekam drobniutko i wszystko razem mieszam z ćwiartką szklanki wywaru w którym gotowały się warzywa.
Oczywiście rybę dziecko może jeść wcześniej, ale ja kupowałam gotowe obiadki z rybką. Jednak gdy synek skończył 10 miesięcy, nie jest na nic uczulony, nie je już samych papek to spróbowałam sama zrobić mu danie z rybą. Bardzo mu smakowało :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak