Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1/2 kg
ocet 1 szklanka
woda 3 szklanki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
cukier 1 łyżka
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w zalewie octowej

Umytą rybę przyprawić, pokroić na kawałki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Wodę zagotować z octem, cukrem ,liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz pokrojoną cebulą i marchewką. Ostudzić. Włożyć usmażoną rybą. Odstawić na kilka dni do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 11.10.2018 07:23
Swietna
Ilona_eS 10.08.2016 15:22
robię podobnie tylko z dzwonków, nie z płatów. Pyszna :)
Renataj 09.08.2016 22:37
Rybką w zalewie octowej nigdy nie pogardzę:)
mysza75 09.08.2016 20:42
pyszna rybka bardzo taką lubię
Urszula Świeca 09.08.2016 20:02
Bardzo smaczna.))
Czyki 09.08.2016 17:25
Bardzo pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak