rybka w sosie pomidorowym

rybka w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    2 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    3 szt
  • keczup pikantny

    2 łyzki
  • olej

    1 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby panierujemy mąka - jajko - mąka i smażymy na głębokim tłuszczu aż do uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w pół-plastry, pieczarki w plasterki. Do rondla wlewamy szklankę oleju i dusimy cebulę. Po 10minutach dokładamy pieczarki i dusimy około 10minut na delikatnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego, łyżkę octu i cały ketchup - łagodny.
Dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Po ostygnięciu układamy ryby w misce (4-6 sztuk) i polewamy sosem. Układamy warstwami na przemian ryby-sos

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Megg

20.09.2013 17:27
przepyszna rybka

Cranberry

20.09.2013 15:52
mniam pyszna rybka

Olga_SK

20.09.2013 14:12
No i mnie smak na rybkę naszedł :) ciekawy przepis!

IwonaDD

20.09.2013 14:05
prezentuje sie smacznie

rafał5

20.09.2013 13:28
smacznie bardzo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat