Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybka w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula 3 szt
keczup pikantny 2 łyzki
olej 1 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ocet 1 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rybka w sosie pomidorowym

Ryby panierujemy mąka - jajko - mąka i smażymy na głębokim tłuszczu aż do uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w pół-plastry, pieczarki w plasterki. Do rondla wlewamy szklankę oleju i dusimy cebulę. Po 10minutach dokładamy pieczarki i dusimy około 10minut na delikatnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy mały słoiczek koncentratu pomidorowego, łyżkę octu i cały ketchup - łagodny.
Dusimy jeszcze ok. 5 minut.
Po ostygnięciu układamy ryby w misce (4-6 sztuk) i polewamy sosem. Układamy warstwami na przemian ryby-sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 20.09.2013 17:27
przepyszna rybka
Cranberry 20.09.2013 15:52
mniam pyszna rybka
Olga_SK 20.09.2013 14:12
No i mnie smak na rybkę naszedł :) ciekawy przepis!
IwonaDD 20.09.2013 14:05
prezentuje sie smacznie
rafał5 20.09.2013 13:28
smacznie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak