Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w sosie pomidorowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 500 g
pomidory 5
cutryna 1
pieprz
sól
bazylia świeża
Bazylia suszona Prymat
olej do smażenia
oliwa 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w sosie pomidorowym

W pierwszej kolejności pomidory parzymy gorącą wodą ( żeby lepiej schodziła skórka), a następnie obieramy je. Sparzone i obrane pomidory kroimy w kostkę o średniej wielkości. Pomidory zalewamy 40 ml oliwy z oliwek i dodajemy do tego suszoną bazylię oraz dobrze umytą i drobno posiekaną świeżą bazylię. Wszystkie te składniki dobrze mieszamy ze sobą. Filety rybne dokładnie oczyszczamy, a później smarujemy z każdej strony pieprzem oraz solą i odkładamy na chwilę, żeby filety rybne przeszły smakiem przypraw. Filety rybne smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Filety rybne polewamy wcześniej zrobionym sosem. Na koniec już podane ryby w sosie pomidorowym na talerzu posypujemy jeszcze z wierzchu umytymi listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 22.07.2012 09:18
na pewno smaczna
pioge7 26.02.2012 12:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak