Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w śmietankowej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 3 sztuki
jajko 2 sztuki
śmietana 1 łyżka
skrobia kukurydziana 1 łyżeczka
papryka mielona 1 do samku
czosnek 1 do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 do smaku
Imbir mielony Prymat 1 do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 do obtoczenia ryb

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w śmietankowej panierce

Kroki postępowania

1
Najpierw mieszamy śmietanę ze skrobią, osobno mieszamy jajka z przyprawami ( ja to robię za pomocą widelca) Łączymy wszystko razem, umyte rybki( nie solić) dzielimy na odpowiednie dla nas kawałki, i zanurzamy w masie jajeczno- śmietanowej.
Krok 1 - Rybka w śmietankowej panierce foto
2
Zostawiamy na co najmniej godz. Po tym czasie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Krok 2 - Rybka w śmietankowej panierce foto
3
Podajemy z ulubioną surówką, i jak ktoś chce to z ziemniakami, ja wolę bez;) Smacznego:)
Krok 3 - Rybka w śmietankowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kulinarny smak 05.11.2012 21:32
o w takim wydaniu ryby jeszcze nie jadłam. Brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak