Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rybka w cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4-5 szt
sok z cytryny 1/2 szt
mleko 1 szkl
mąka 3-4 łyzki
jajko 1 szt
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: rybka w cieście

Filety skropić sokiem z cytryny i porószyć z obu stron przyprawą do ryb. Mleko, mąkę oraz jako razem wymieszać tak by powstało trochę gęściejsze ciasto jak na naleśniki. Do ciasta dodajemy trochę soli. Rybę maczamy w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 05.01.2014 11:53
smaczna rybka
dada 03.01.2014 10:39
super rybka :)
JOANNA16 03.01.2014 09:56
pyszna rybka)))
agnieszka214 03.01.2014 08:58
smacznie musi smakowac
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 19:08
Ciekawy przepis
Sylwia26 02.01.2014 17:41
ślinka leci :)
AnielskaSlodycz 02.01.2014 17:21
Robię podobną jest bardzo smaczna :) Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak