Rybka w cebulce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy średni

    1 słoiczek
  • oliwa

    do smażenia
  • mąka

    do obtaczania
  • filet z dorsza

    1,5 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • cebula

    5 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.
Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.
Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy.
Ocet i cukier dajemy do smaku.
Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna.
Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.
Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ).
Podajemy na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 30.12.2011 22:35
fajna
Wokalista 24.06.2011 16:45
Rewelacja , muszę przyrządzić :)
Henryka2 05.03.2011 20:50
Uwielbiam taką rybkę.
wedith1 17.07.2010 09:02
Ależ to pysznie wygląda!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat