Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 300 g
jajko 3 sztuki
cebula 50 g
ogórki kiszone 100 g
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
oliwki zielone 15 sztuk
musztarda 1 łyżeczka
pieprz 3 sztuki
słonecznik łuskany 1 łyżka
kapusta pekińska 9 sztuk
kiełki 3 łyżki
papryka czerwona 1/2 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka

Jajka gotujemy na twardo, a po ostygnięciu obieramy i kroimy. Śledzie matiasy kroimy na małe kawałki, a cebulę drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i odciskamy z nich nadmiar wody. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą. Z otrzymanej sałatki formujemy 3 rybki (każda na osobnym talerzu). Oliwki kroimy na połówki i układamy na rybce w formie łusek. Z musztardy i pieprzu robimy oczka, natomiast z papryki ogon i grzbiet. Całość dekorujemy słonecznikiem, małymi liśćmi kapusty pekińskiej i kiełkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 28.02.2014 20:37
Ślicznie podane:)
Monika-twin 28.02.2014 19:01
ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak