Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYbka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
natka pietruszki pęczek
koper 1 pęczek
cytryna sok
masło 1/2 kostki
czosnek 6 ząbków
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: RYbka

Kroki postępowania

1
Karpia oczyszczamy, płuczemy.
Krok 1 - RYbka foto
2
Cebulę obieramy, kroimy.
Krok 2 - RYbka foto
3
Cebulę oraz natkę opłukana wykładamy w środek oczyszczonej rybki. Taką rybkę odkładamy na noc do lodówki, najlepiej włożyć ja w folię.
Krok 3 - RYbka foto
4
Następnego dnia wyciągamy cebulę. Czosnek wyciskamy obrany przez praskę, mieszamy s masłem. Wykładamy masło na rybkę w środek i smarujemy nią.
Krok 4 - RYbka foto
5
Do środka rybki wykładamy opłukany posiekany koper. Następnie możemy trochę cebulki położyć na wierzch, wcześniej smarując ją masłem z czosnkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Krok 5 - RYbka foto
6
Na karpia wykładamy jeszcze trochę masła na wierzch, wykładamy do foli. Pieczemy go w naczyniu żaroodpornym, które dodatkowo jeszcze wysmarowałam masłem.
Krok 6 - RYbka foto
7
Pieczemy w temp 180 stopni.
Krok 7 - RYbka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.07.2013 23:34
lubię ryby:-)
Piter 31 01.06.2013 07:59
Uwielbiam.
Botwinka 30.05.2013 06:34
bardzo lubię :)
Alex_M 26.05.2013 12:54
fajna rybka :)
IwonaDD 24.05.2013 11:29
może być dobry :) a już napewno dietetyczny, choć u nas w domu największe wzięcie ma smażony karp :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak