Ryba ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    2-3 płaty
  • szpinak świeży lub mrożony

    1-2 opak.
  • śmietana 30%

    4-6 łyżek
  • mąka

    1-2 łyżki
  • czosnek

  • pieprz

  • sól

  • koperek

  • szczypiorek usiekany

  • ziemniaki ugotowane

  • cytrynka

    do skropienia ryby
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzenie: szpinak umyć i odgotować,podsmażyć na maśle dodać śmietankę i zaprawić mąką dodać przyprawy:sól,pieprz,czosnek mogą być posiekane listki czosnku,posiekany koper i szczypior. Uprzednio skropioną i przyprawioną rybę (sól i pieprz) smażymy obtaczając w mące. Rozkładamy rybę na wierzch ryby kładziemy gorący szpinak i podajemy z ugotowanymi młodymi lub starymi ziemniakami posypujemy koperkiem. Ryby najlepiej użyć bez ości (mintaj lub dorsz)Ja użyłam fileta z dorsza. Smaczne i pożywne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 31.05.2014 08:52
fajne danie
Kasia36 08.07.2013 22:41
Pyszna rybka i szpinak
marta1221 26.05.2013 14:25
to coś w sam raz dla mnie :)
Rybciia 02.05.2013 09:00
smaczna :-)
Bernadeta1 04.03.2013 13:32
rybka, szpinak to moje smaki.
kamyk 01.01.2013 22:19
wygląda fajnie
Anna152 30.06.2012 08:19
super
Maniek2 09.06.2012 15:21
super
Barbara/zuza22_85 08.06.2012 23:18
musze zrobić
Izabela28 08.06.2012 12:04
zapowiada się smaczne danie dla tych , którzy lubią szpinak:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat