Ryba zapiekana z porami

Ryba zapiekana z porami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    2 szt
  • szalotka

    2 szt
  • prawdziwe masło

    50 g
  • sól

    1 łyzeczka
  • sok z cytryny

    1 łyzeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • filety rybne

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ryby oczyszczamy , oprószamy solą i pieprzem , skrapiamy sokiem z cytryny.

Pory oczyszczamy , kroimy wzdłuż na 2 części , a następnie wszystko w piórka.

Cebulę drobno siekamy.

Na patelni roztapiamy masło , dodajemy warzywa , oprószamy solą i przesmażamy kilka minut.

Rybę układamy na folii aluminiowej , pokrywamy podsmażonymi warzywami , zamykamy.

Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika.

Czas pieczenia zależy od wielkości ryb ( ok. 25-30 minut ).

Przed końcem pieczenia ryby odwijamy z folii , by warzywa mogły się troszkę przypiec.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pierniczkowo

17.12.2013 09:41
z chęcią bym zjadła :)

Ania84

16.12.2013 21:58
wygląda bardzo apetycznie

Beata999

16.12.2013 20:56
Smaczna rybka.

Kuchenka

16.12.2013 20:02
świetna rybka

Romanowka

16.12.2013 18:42
Ryba musi być bardzo aromatyczna i na pewno smaczna.

noninka77

16.12.2013 18:26
fantastycznie wygląda:)

Jusiaa

16.12.2013 18:11
Ciekawe, bardzo mi się podoba przepis.

iwi

16.12.2013 18:05
Fajny pomysł na rybę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat