Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z porami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 2 szt
szalotka 2 szt
prawdziwe masło 50 g
sól 1 łyzeczka
sok z cytryny 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
filety rybne 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z porami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ryby oczyszczamy , oprószamy solą i pieprzem , skrapiamy sokiem z cytryny.

Pory oczyszczamy , kroimy wzdłuż na 2 części , a następnie wszystko w piórka.

Cebulę drobno siekamy.

Na patelni roztapiamy masło , dodajemy warzywa , oprószamy solą i przesmażamy kilka minut.

Rybę układamy na folii aluminiowej , pokrywamy podsmażonymi warzywami , zamykamy.

Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika.

Czas pieczenia zależy od wielkości ryb ( ok. 25-30 minut ).

Przed końcem pieczenia ryby odwijamy z folii , by warzywa mogły się troszkę przypiec.

Podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 17.12.2013 09:41
z chęcią bym zjadła :)
Ania84 16.12.2013 21:58
wygląda bardzo apetycznie
Beata999 16.12.2013 20:56
Smaczna rybka.
Kuchenka 16.12.2013 20:02
świetna rybka
Romanowka 16.12.2013 18:42
Ryba musi być bardzo aromatyczna i na pewno smaczna.
noninka77 16.12.2013 18:26
fantastycznie wygląda:)
Jusiaa 16.12.2013 18:11
Ciekawe, bardzo mi się podoba przepis.
iwi 16.12.2013 18:05
Fajny pomysł na rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak